Výstavy

F okus

5.8.2004 - 1.9.2004

Místo: Galerie Mlejn, Ostrava, Česká republika
Vernisáž: 5.8. 2004, 18h

5. srpna 2004 v 6 hodin večer se koná v ostravské galerii Mlejn vernisáž výstavy výtvarné skupiny Neklidní. Ke shlédnutí budou díla Paula Rydera (olejomalby, pastely) a O Ozzyho (olejomalby). Součástí vernisáže je rovněž oslava 25. narozenin Paula Rydera a 1. narozeniny vzniku výtvarné skupiny Neklidní, na které nebude scházet vystoupení divadla, koncert české kapely či tradiční autorské čtení básníků.

Vernisáž je koncipována formou V.I.P. akce, na které je nutné při vstupu předložit pozvánku, v případě zájmu o zaslání pozvánky kontaktujte do 15. července skupinu Neklidní. Těšíme se na Vaši účast. Pozor, cenné dary s sebou.

 

 

Média:

Neklidné narozeniny ve Mlejně

10.8.2004, Týdeník Ostrava  

 

Paul Ryder, O Ozzy a Neklidní. Všichni tři oslavili narozeniny, ale kolik jim je nechtěli prozradit.
Oslavu narozenin spojili s vernisáží výtvarné skupiny Neklidní, kterou si oba mladíci založili právě před rokem. Nechtěli prý vystavovat každý sám, a tak si založili skupinu. "Do té se může dostat každý, kdo bude mít zájem vystavit své obrazy spolu s námi. Taková skupina může mít dva, ale i osm členů," prozradil starší z umělců O Ozzy. Akci zahájila úvodním slovem Renáta Kubincová a všem oznámila, že na kluky nesmí prozradit věk. Kdo byl ale chytrý, ten jej odhalil na pozvánce. Podle té stál Paul Ryder 25 Kč a O Ozzy 26 Kč. Celá akce probíhala v pohodovém duchu, za hudebního doprovodu skupin Jeden den a Staré ženy. Hosté se příjemně bavili, popíjeli punč a prohlíželi si vystavená díla. Oba autoři byli spokojení a na další úspěchy si přiťukli sklenkou dobrého vína. Všichni už se těší na příští rok, kdy se chystá další výstava mladých neklidných mužů.


Neklidným O Ozzymu a Paulu Ryderovi šmakovalo vínko a se svou oslavou byli nadmíru spokojeni.

 

Neklidní mladí muži v Galerii Mlejn

3.8.2004, Týdeník Ostrava

 

Ve čtvrtek proběhne v Galerii Mlejn v Přívoze vernisáž výstavy s názvem F OKUS výtvarné skupiny Neklidní. Před rokem ji založili Paul Ryder a O Ozzy, kteří touto výstavou zároveň oslaví své narozeniny.


Oba výtvarníci jsou absolventy Vysoké školy báňské v Ostravě, kde v současné době pokračuje O Ozzy na doktorandském studiu. Šestadvacetiletý umělec se kromě malby a intermédií věnuje také hudbě. Již několik let hraje na basu v kapele Inhibitor. Ve svých potemnělých obrazech s akcenty žluté barvy si volí náměty lidských postav, lebek a také krajin s domy. Druhý z dvojice, pětadvacetiletý Paul Ryder, je stejně jako jeho společník ve výtvarném umění samoukem. Jeho záběr je velmi široký, věnuje se kresbě, pastelu, malbě a fotografii. Vloni dokonce založil fotografickou skupinu Klidní. Kromě toho se příležitostně zabývá i web designem, designem interiérů a grafikou. Jeho fotografická tvorba zahrnuje především portréty, a to téměř výhradně žen. Rovněž v kresbě a pastelu lze najít mnoho děl zobrazujících ženu, přičemž v pastelu volí zářivou a jednoduchou paletu. Z velkého množství španělských názvů lze vytušit oblibu jižních krajů. Čtvrteční vernisáž se, jak už to na vernisážích bývá, netýká jen zážitků pro oko. O hudební doprovod se postarají Adina Bálková, Láďa Galusek a skupina Staré ženy. Kulturní program dále doplní divadelní vystoupení a autorské čtení.


Snad budou oba představitelé výtvarné skupiny Neklidní na své vernisáži klidní. Jinak by si přítomní hosté nemohli jejich díla patřičně v klidu vychutnat.

 

Newsletter Ryder.cz

Máte zájem odebírat Newsletter?

Budete mít pravidelné informace o výstavách.
Získáte výhodné slevy při nákupu.

 

Projekty Paula Rydera
Grafické studio Marionetti
Fotobooking - Professional Portrait Photography Bayarte - European Fine Art Center
Kontaktujte autora...

Paul Ryder, ateliér

Poděbradova 32, 702 00 Ostrava 1
+420 737 772 561
ryder@ryder.cz